Interneti varasem ajalugu

 Jäädvustatud Ethernet


Ethernet on ülemaailmselt kasutusel olev igapäevane tehnoloogia. Juba aastast 2012 oli 1.2 miljard porti kasutusele võetud. Algselt oli ethernet mõeldud normeerida süsteemidevahelisi ühendusi lokaalvõrgus (LAN), et saaks andmed kiiremini ühest arvutist teise.

Ethernet sai alguse 1973. aastal, kuid saabus avalikkusesse alles 1980. Kohtvõrgu standardi pani aluseks Elektri- ja Elektroonikainseneride Instituudi (IEEE) 802.3 ethernet, millega sai 10 Mbit/s ulatuses andmeid edastada.

Tänavu on etherneti tehnoloogiat nii palju arendatud, et kiirused piirduvad ühe Gbit/s ringis. Ethernet on väga tõhus viis andmete edastamiseks kohtvõrgus, et pole praeguseks teistsugust paremat lahendust leitud. Seetõttu on etherneti pärand väga kaua säilinud ning tänapäevani kasutusel olnud.


Allikad

  • https://web.archive.org/web/20140112041706/http://standards.ieee.org/news/2013/802.3_30anniv.html
  • https://www.ieee802.org/3/
  • https://www.lantronix.com/resources/networking-tutorials/fast-ethernet-tutorial/



Arhailine C


Esimestel 1970. aastatel Brian Kernighan, Dennis Ritchie ja Ken Thompson tahtsid leiutada hea programmeerimiskeele uudse UNIX OS-i loomiseks. Selleks keeleks on C ning seda saad praktiliselt kasutada kõigis praegustes operatsioonisüsteemides. Kuigi C eluiga on olnud pikk ja keel vanamoeline, on arenenud sellest alamklassid, C mitmesugused järeltulijad.

Populaarseim järeltulija on C++, aga saab ka selle hulka lisada ka Objective C, Concurrent C, C*, Modula 3 ja Eiffel. Samas on C mõjutanud ka neid keeli: Java, JavaScript, PHP ja Python.


Allikad

  • http://www.cs.bell-labs.com/who/dmr/primevalC.html
  • http://www.cs.bell-labs.com/who/dmr/chist.html

Comments

Popular posts from this blog

Eetika ja IT (15. nädal)

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)