Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)

 Positiivne kasutatavus - Logitech G HUB

G HUB on täiustatud kohandamisplatvorm, mis võimaldab kasutajatel oma Logitech G seadmetest võtta maksimumi. Sellega saab rohkelt asju teha alates hiire DPI-sätete kohandamisest kuni profiilipõhiste makro-, valgustus- ja komponeerimisseadeteni.

Õpitavus - Seadme ühendamisel on programmi avades kohe näha ikooni sellest ühendatud seadest. Selle avamisel tuleb esile ka kõikvõimalikud funktsioonid, mis on selle seadmega saadaval.

Tõhusus - See programm tuvastab ära süsteemiga ühendatud Logitechi seadmed ning annab täieliku juurdepääsu nende kohandamisfunktsioonidele.

Meeldejäävus - G HUB on selles mõttes väga lihtne programm - kasutaja saab muudetud seaded ühele profiilile salvestada, seega tagasitulles ei pea uuesti neid valikuid tegema. Kuna õpitavus on väle, siis pole raske meelde tuletada vajalikud oskused selle programmi haldamiseks.

Veakindlus - Kui kasutaja teeb kogemata vale muutuse seadel, siis saab sellest valikust tagasi pöörduda või saab seadeldise taastada selle vaikeseadetele, millega see ostes tuli.

Rahulolu - Programmist saab selgelt aru ning näeb modernne välja. Lisaks on see internetist tasuta allalaaditav.



Negatiivne kasutatavus - Windows 8

Windows 8 on Microsofti välja töötatud operatsioonisüsteem. Kuna inimesed ei töötanud ainult personaalarvutitega, üritas Microsoft luua järgmise Windowsi versiooni, mis oleks lisaks saadaval ka tahvelarvutites. Kuna Windows 8 ei meeldinud kasutajatele, kes tulid eelmisest Windowsi väljalaskest üle, siis oli Windows 8 nii tarbijate kui ka ettevõtete seas täielik krahh.

Õpitavus - Töölaud oli nii keeruline, et mõndadel kasutajatel kulus mitu minutit, enne kui nad nuputasid välja, kuidas koostada e-maili.

Tõhusus - Enam polnud Start nuppu ning Start-menüü asendati Start-ekraaniga.

Meeldejäävus - Windows 8 on harjumatu, kui võrrelda Windows 7-ga. Uuem versioon oli ka keerulisem kasutada.

Veakindlus - Windows 8-l on omad vead. Näiteks Tom Hobbs nõustub Jakob Nielseni kriitikaga, et Windows 8 tahvelarvuti versioonis võib tekkida žestide kasutamisel vigu.

Rahulolu - Kasutajatel ei jätkunud huvi ega kannatlikkust ning ettevõtetel polnud aega ega raha, et koolitada töötajaid selle uue OS-i õppimiseks.



Kasutatud allikad:

https://www.logitechg.com/en-us/innovation/g-hub.html

https://www.techrepublic.com/article/microsofts-biggest-flops-of-the-decade/

https://www.cnet.com/news/why-jakob-nielsens-windows-8-critique-is-old-school-thinking/

https://www.nytimes.com/2012/10/22/technology/windows-staple-of-most-pcs-gets-a-major-makeover.html

Comments

Popular posts from this blog

Eetika ja IT (15. nädal)

Interneti varasem ajalugu