Eetika ja IT (15. nädal)

 Valve eetikakoodeks

Valve Corporation on videomängukultuuris olnud juba pikka aega suur nimi. Valve populaarsuse tõus algas peamiselt laialt tuntud videomängu "Half-Life" tõttu. Valve asutasid 24. augustil 1996 Microsoftis kaua töötanud Gabe Newell ja Mike Harrington. Firma esimeheks on Gabe Newell, keda tuntakse ülemaailmselt Steami müügimessiana nimega Lord Gaben, sest tema vastutab Steami platvormi hooajaliste müükide eest, kui mängudel on suured allahindlused.

Valve kasutab ühtset organisatsiooni, mille puhul töötajad otsustavad, milleste projektidega nad tahavad töötada. Nad arendavad mänge läbi mängutestimise ja iteratsiooni, kirjeldades mängukujundust kui omamoodi "eksperimentaalset psühholoogiat". Kuigi Valve'is pole ülemusi, on mõndadel töötajatel staaži.

Töötajatelt ületunde ei oodata ning kord aastas viib ettevõte kõik oma töötajad ja nende pered troopilisele puhkusele. Kedagi pole Valve'is eksimise pärast vallandatud, kuna nad võtavad seda vastu kui õppimisvõimalust. Nad arvavad, et nad suudavad vea parandada või kahjude eest tasa teha.

Valvel on mänguringkondades üsna positiivne maine. Neid on tunnustatud murranguliste mängude eest, näiteks Portal mänguseeria ja Half-Life, millelt järgnes Counter-Strike'i seeria.

Kasutatud allikad

  • https://www.nymgamer.com/?p=2599
  • https://steamcdn-a.akamaihd.net/apps/valve/Valve_NewEmployeeHandbook.pdf
  • https://wedreambusiness.org/Valve-Corporation.html
  • https://www.investopedia.com/terms/c/code-of-ethics.asp
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Valve_Corporation
  • https://www.pcgamesn.com/lord-gaben-meme-valve-office

Comments

Popular posts from this blog

Interneti varasem ajalugu

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (12. nädal)